У рамках акції «16 днів проти насильства» для здобувачів вищої освіти першого курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» було організовано провідним фахівцем Ганною Мітітєл та кураторами груп Світланою Петровською, Володимиром Дементовим, Андрієм Сядристим тематичну зустріч зі старшим інспектором з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України майором поліції Артемом Бухтіаровим.

У ході зустрічі представник кіберполіції ознайомив першокурсників із інформаційною кампанією «Насильство - це не ок!», яка стартувала у межах акції «16 днів проти насильства»; розповів про найпоширеніші види насильства: фізичне, економічне, сексуальне, психологічне; про шахрайські схеми, які з’явилися в Інтренеті після повномасштабного вторгнення.

Для підвищення рівня кіберграмотності Артем Геннадійович запросив молодь долучитися до проєкту StopRussiaChannel «Мрія»; зменшення рівня булінгу та цькування в мережі; протидія наркотикам та шахрайству; навчання та тренінги з кібергігієни; просвіта населення щодо інформаційної гігієни; залучення та мотивація громадян до активної громадянської позиції.

Студенти та курсанти отримали корисні поради щодо обачності в Інтернеті, як протидіяти цьому явищу, і як убезпечити себе, щоб не стати жертвою шахраїв.

Здобувачі вищої освіти розуміють, що насильство - це серйозна проблема, яка є досить актуальною і потребує особливої уваги, не лише з боку держави, суспільства, а й кожного з нас.

Артем Бухтіаров наголосив на важливості інформування про ці проблеми та закликав усіх бути активними та не мовчати у разі, якщо стали свідком або жертвою кібернасильства.