На виконання Антикорупційної програми ХНУВС на 2023-2025 роки завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Олена Лук’янихіна провела планову кураторську годину для студентів групи СФдср 23-1 на тему «Доброчесність як інструмент боротьби з корупцією і запорука побудови демократичного суспільства».

Розбудова громадянського суспільства потребує впровадження дієвих механізмів виявлення та ліквідації проявів корупції у всіх сферах суспільного життя як на інституційному рівні, так і побутовому, формування в суспільстві, а особливо у молоді, неприйняття і нульової толерантності до цього асоціального явища.

У рамках заходу обговорили, які процеси і явища на побутовому рівні мають ознаки корупційних проявів, які є варіанти недопущення або розв’язання таких проблем, які є цифрові засоби, що використовуються у європейських країнах для подолання корупції.

Куратор наголосила, що дотримання студентами принципів академічної доброчесності під час навчання, виконання науково-дослідних робіт і оприлюднення їх результатів є вагомим внеском здобувачів як у формування власної антикорупційної культури, так і загальної, спрямованої на дотримання норм законодавства у всіх сферах життя.

Зустріч відбулась у форматі онлайн-конференції.