23 листопада 2023 року доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Тетяна Білоус за участі адвокатеси системи безоплатної вторинної правової допомоги в Сумській області, волонтерки, радниці жіночого центру працевлаштування в місті Тростянець Мар’яни Андрієнко провела бінарне заняття з навчальної дисципліни «Професійна етика» за темою «Основні принципи етичної поведінки адвоката» для студентів 1 курсу спеціальності 081 Право.

Під час заняття розглянули такі принципи адвокатської етики: незалежність та свобода адвоката у здійсненні адвокатської діяльності; дотримання законності у професійній діяльності у приватному житті; домінантність інтересів клієнтів; конфіденційність; компетентність та добросовісність (доброчесність) при наданні правової допомоги. Більш детально обговорили відносини адвоката з клієнтами, з судом та іншими учасниками судового провадження; відповідальність за порушення правил адвокатської етики, підстави для притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Дотримання адвокатами основних принципів адвокатської етики підвищує авторитет адвокатури та забезпечує зростання суспільної довіри до цього інституту.

Бінарне заняття пройшло у теплій атмосфері та виявилося змістовним.