14 листопада в рамках дисципліни «Криміналістика» викладач кафедри юридичних дисциплін Євгенія Манько провела бінарне практичне заняття на базі Сумського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для курсантів СФ-303 групи 3-го курсу Сумської філії ХНУВС.

Спікерами заходу були:
• завідувач сектору трасологічних досліджень Ткачов Ігор Анатолійович;
• завідувач сектору дактилоскопічних досліджень Волкова Аліна Едуардівна;
• завідувач сектору почеркознавчих досліджень, технічного дослідження документів та обліку Недосека Олена Миколаївна;
• завідувач сектору досліджень зброї Петрущенко Віталій Сергійович.

Вони розповіли про теоретичні засади та етапи проведення криміналістичних видів експертиз, також - про об’єкти, що надходять на дослідження та методи, що використовуються при їх виконанні.

Під час екскурсії лабораторіями курсантів було ознайомлено з організацією роботи центру як державної експертної установи, продемонстровано обладнання, яким вони оснащені. Судовий експерт сектору балістичного обліку Вероніка Борисова продемонструвала роботу автоматичної системи для балістичної ідентифікації куль та гільз «BalScan», що використовується для ведення криміналістичного обліку та Єдиного реєстру зброї. Завідувач відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень Олександр Цапенко зосередив увагу на роботі підрозділу у умовах воєнного стану. Заступник завідувача відділу досліджень матеріалів, речовин та виробів розповіла про особливості досліджень наркотичних речовин, пально-мастильних матеріалів, волокон, металів та сплавів.