29 серпня Україна вшановує пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Боротьба українського народу за незалежність тривала багато століть. Національна пам'ять українців зберігає спомини про подвиги та жертовність наших пращурів на цьому важкому, политому українською кров'ю шляху, що лише наприкінці ХХ ст. призвів до проголошення незалежності України і створення власної самостійної держави.

24 лютого 2022 року відкрилась нова сторінка боротьби українського народу, що пов’язана з неабиякою жорстокістю та цинізмом ворога, який будь-якими способами намагається знищити наших захисників на усіх напрямках фронту, щоб після знищити всю Україну.

Загибель або поранення українських захисників викликають у нас біль і справедливу ненависть до окупанта. Але навіть в праведному гніві маємо єднатися в прагненні до перемоги над ворогом, протистояти ворожій пропаганді та боротись за Україну кожен на своєму фронті.

Сьогодні Україна переживає найбільше випробування в своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. Боротьба продовжується. Найкращі сини і доньки України продовжують її ціною життів.

Ми в скорботі схиляємо голови перед величним подвигом героїв, які полягли в боях за вільну, незалежну і нескорену Україну. Вічна шана та пам’ять! Ми не забудемо!

Вклоняємося близьким та рідним кожного захисника і захисниці, в пошані до кожного нашого Героя, адже жодні слова не зможуть вгамувати цей біль втрати.