У рамках дистанційного освітнього процесу у Сумській філії ХНУВС на бінарному занятті з юридичної психології, організованим професоркою кафедри гуманітарних дисциплін Надією Демиденко, студенти 1 курсу спеціальності 262 Правоохоронна діяльність та 2 курсу спеціальності Право мали можливість поспілкуватися з керівником психологічної служби ГУНП в Сумській області, підполковником поліції Оленою Ковальовою. На занятті обговорювалась актуальна тема «Стрес. Дистрес. Стресостійкість під час воєнного стану». Питання здебільшого стосувались збереження психологічного здоров’я, зокрема, зменшення тривожності, страхів тощо.

Особливо корисними для студентів були поради психологині про обмеження в сприйнятті великого потоку негативної інформації. З великим інтересом сприймались також практичні рекомендації стосовно різних фізичних вправ, наприклад, дихальних, які сприяють швидкому врегулюванню власного психологічного стану. Багато інших порад Олени Борисівни Ковальової, які базувались на основі власного професійного досвіду, наштовхнули студентів на подальше переосмислення власних думок та вчинків.

Психологиня підкреслила, що за законами психології, коли людина переключається на проблеми інших, допомагає слабшим, рівень власної тривожності значно зменшується. Тому за різних складних обставин головне – не втрачати «людське в людині», залишатись толерантним у відношенні до тих, хто вас оточує.

Заключним лейтмотивом зустрічі прозвучали слова Ліни Костенко, що при будь-яких складних життєвих обставинах не потрібно впадати у відчай, втрачати віру і надію, «…найвище уміння – почати з початку життя, розуміння, дорогу, себе !»