У рамках дисципліни «Безпека життєдіяльності та охорона праці» завідувачем кафедри соціально-економічних дисциплін Оленою Лук’янихіною проведено бінарне заняття за участі психолога ВКЗ Сумської філії ХНУВС Ганни Ярової на тему «Методи та прийоми ефективного спілкування правоохоронця».

Умови праці правоохоронців пов’язані з низкою небезпечних чинників психо-фізиологічного характеру. Важливим аспектом службової діяльності є безпека під час виконання службових обов’язків в умовах надзвичайних ситуацій соціального характеру і спілкування з асоціальними елементами. З огляду на це, комунікаційні компетентності правоохоронців є важливим аспектом деескалації конфліктних чи небезпечних ситуацій, котрі можуть виникати під час несення служби, у життєвих ситуаціях, зокрема і в умовах війни.

Практичний працівник детально зупинилась на змісті і підходах до використання системи методів – мова тіла; активне слухання; прийняття почуття інших; повага і вдячність; підтримка і повага гідності людини, володіння якими є запорукою ефективного спілкування правоохоронця.

Зважаючи на умови, в яких перебуває наше суспільство, психолог надала рекомендації, як розмовляти з тими, хто переживає сильний стрес, розповіла про алгоритм комунікації при виявленні постраждалої, від гендерно зумовленого насильства.

Студенти щиро подякували пані Ганні за цікаву розповідь і посилання на додаткові онлайн-ресурси щодо теми бесіди. Яскраві приклади і практичні поради були сприйняті аудиторією прихильно і з цікавістю.