З метою формування поваги до суду, підвищення рівня правової культури, обізнаності про порядок захисту прав і свобод людини, реалізації принципу гласності судового процесу, можливості проходження навчальної практики, 14 березня 2023 року професором кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Шумілом О.М. було проведено виїзне заняття із навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи України», а також оглядова екскурсія приміщенням Сумського районного суду у супроводі прес-секретаря - заступника керівника апарату суду Макаренко Юлії Володимирівни.

Студенти груп СФдср-22-1 та СФдср-22-2 денної форми навчання першого курсу ознайомилися зі структурою Сумського районного суду Сумської області; посадовими обов’язками та безпосередньою роботою працівників апарату суду; сформували уяву про роботу судової системи з середини; можливо визначилися з майбутнім місцем роботи; набули необхідний рівень правових знань, сформували повагу до права; побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством для покращення доступу до правосуддя.

Дуже цікавою була лекція щодо можливостей «Електронного суду». Студентам надали практичні консультації щодо реєстрації та користуванням цим електронним ресурсом.

Здобувачам вищої освіти також розповіли про інститут присяжних, продемонстрували список присяжних Сумського районного суду Сумської області, який затверджується відповідним рішенням Сумської районної ради.

Студентам сподобалось заняття, вони зацікавлено прослухали інформацію та отримали відповіді на запитання, що виникали в процесі відвідування Сумського районного суду, у тому числі - і щодо проходження практики.