При вивченні дисципліни «Інформаційне забезпечення професійної діяльності» студентами 1 курсу Правоохоронна діяльність активно використовуються останні наукові розробки лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі ХНУВС.

Доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Виганяйло Світлана Миколаївна запросила на практичне заняття старшого наукового співробітника Демидова Захара Георгійовича та наукового співробітника Колмика Олега Олександровича Науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі ХНУВС, які є розробниками навчальної програми «Єдиний державний реєстр досудових розслідувань». Дана програмна розробка була створена у зв’язку з необхідністю набуття курсантами та студентами навичок практичної роботи з ЄРДР.

На занятті розглядали можливості навчальної програми, інтерфейси програми, проводили реєстрацію студента з робочого місця слідчого, досліджували реєстр, та яким чином здійснюється додавання кримінального правопорушення, прийняття його до провадження з робочого місця начальника слідства, отримання витягу з реєстру та інші дії з кримінальними провадженнями.

Студенти змогли відчути себе на робочому місці слідчого та отримати інформацію від розробників, відповісти на питання, які виникали.

Дякуємо розробникам дуже актуального та цікавого програмного продукту та бажаємо успіхів і нових подальших розробок. А студентам наполегливо використовувати нові розробки та технології у навчанні, а в подальшому і на робочому місці.