24 лютого 2023 року виповнюється рік від повномасштабного вторгнення росії на територію України. Цього дня доцентом кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Тетяною Геращенко було проведено кураторську годину з курсантами групи СФ-201.

Сумщина, як прикордонна область, в перші дні війни потрапила під масову навалу російських військ. З північно-східного напрямку на Київ наступали танкові дивізії ворога. Сумщина мужньо почала захищатись. Не очікуючи такого опору, ворог почав блокувати і знищувати сумські міста-фортеці ракетним і артилерійським вогнем. Значних руйнувань зазнали Охтирка, Тростянець, Краснопілля, Лебедин. Обласний центр перебував в оточенні, але не здався. План росії щодо блискавичного оточення і захоплення Києва провалився.

Курсанти переглянули презентацію «Сумщина: перший бастіон» та фільм «Суми: ми дали їм під дих», що відтворюють події перших днів і тижнів війни на Сумщині. Кураторська година завершилась впевненістю, що перемога в цій кровопролитній і нищівній війні буде саме за нашим народом, за Україною. Слава Україні! Героям Слава!