Щоб не дозволити нікому переписати нашу історію, коли на чорне кажуть біле, ми повинні пам’ятати її радісні та трагічні сторінки. З цією метою доцентом кафедри гуманітарних дисциплін Ганною Довгополовою було проведено кураторську годину для курсантів-першокурсників Сумської філії ХНУВС. Цього тижня ми згадуємо події минулого року, коли 24 лютого українці прокинулись в іншій реальності. У цій новій реальності більше не існувало поняття абсолютної безпеки.

Проте цей час народив нових героїв – поклик їхньої душі призвав до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Здобувачі дізналися про роботу поліцейських екіпажів «Білий янгол», які доправляють до лікарень людей із міст та селищ, де ведуться щоденні бої та немає «швидкої». Вони працюють від початку повномасштабного вторгнення, займаються евакуацією людей та допомагають жителям особливо небезпечних територій.

Здобувачі висловили переконання, що трагічні сторінки історії, які ми зараз переживаємо, пробуджують усвідомлення духовної єдності населення всіх регіонів, почуття гордості за Україну, її історію та видатних людей. Пам’ять усіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю. Щоб перемогти. Щоб пам’ятати...