Днями пройшла тематична курсаторська година на тему «Подвиг українського народу в боротьбі за незалежність», присвячена річниці збройного повномаштабного вторгнення росії в Україну, а також, вона була організована і проведена з патріотичною метою доцентом кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Світланою Миколаївною Виганяйло для курсантів другого курсу групи СФ-203.

Курсанти активно долучились до дослідження історичного шляху боротьби українського народу за волю і незалежність у різні періоди становлення української державності. Боротьба за незалежну Україну була довгим та складним процесом, який тривав багато десятиліть. Україна пройшла багато періодів залежності від інших держав, але з часом стала все більш самодостатньою та здатною до боротьби за свої права та свою незалежність.

Після отримання незалежності Україна продовжує боротися за зміцнення своєї державності та незалежності, зокрема, через зміцнення економіки, розвиток демократії та правової держави, зміцнення міжнародних зв'язків. Загалом, боротьба за незалежну Україну - це складний та тривалий процес, що вимагає від українців постійної допитливості, наполегливості та зусиль для збереження та зміцнення своєї національної ідентичності та незалежності.

Сьогодні, в умовах агресії, особливо важливо пам’ятати Героїв України, які виборювали шлях України до незалежності, волі та свободи. Курсанти вшанували пам’ять Героїв України як символу боротьби за українську державу.

Подвиг молодих захисників став символом незламності українських воїнів і сьогодні надихає українців на сміливі вчинки та героїзм заради майбутнього нашої України.