Відповідно до плану національно-патріотичного виховання напередодні роковин вторгнення росії на територію України зі студентами 4-го курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 081 Право групи СФдср-19-2 Сумської філії ХНУВС куратором Василенко Мариною було проведено інформаційний дайджест.

За рік, що минув від повномасштабного вторгнення, український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

Студенти ділилися враженнями та думками з приводу повномасштабного нападу, який, на їх думку, пришвидшив консолідацію української нації. Національна єдність стала основою успішного спротиву. Наступ військ РФ вдалося зупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захист держави в лавах Збройних сил України, Національної гвардії України та масового волонтерського руху.

Здобувачі відмітили, що героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, свої ідентичність і цінності як частину європейських.