17 лютого 2023 року завідувачкою кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Панасюк Оксаною Володимирівною та здобувачкою вищої освіти другого (магістерського) рівня Гайдар Мариною у співробітництві з Охріменко Наталією Вікторівною було проведено профорієнтаційну онлайн-бесіду з учнями 11-го класу Сумського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів № 21 Сумської міської ради.

Зустріч було традиційно поділено на дві частини. Перш за все, учням повторно повідомили про освітньо-професійні програми, за якими здійснюється підготовка майбутніх правників та правоохоронців, про форми навчання закладу вищої освіти.

Другу частину було присвячено інформуванню освітян щодо вступу на навчання за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність» (поліцейські): Оксана Володимирівна розповіла про всі етапи вступу, їх тривалість, а також надала пояснення щодо змісту кожного; було зазначено про переваги навчання за цією ОПП, а також актуальність і престижність професії поліцейського. Зокрема, разом із майбутніми випускниками переглянули промо відео про Харківський національний університет внутрішніх справ та «Один день із життя курсанта Сумської філії ХНУВС». Здобувачка-магістрантка повідомила про умови вступу за спеціальностями 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність», тривалість навчання та можливості випускників реалізуватися у будь-якій з правничих професій.