Наслідками повномасштабного вторгнення росії в Україну, що почалося майже рік тому, стали великі людські жертви, масове переміщення населення, значне пошкодження інфраструктури. Окрім того, склалася кризова ситуація у соціальній та виробничій сферах, банківській та фінансово-бюджетній системах, відбулося зростання безробіття та інфляції, державного боргу та дефіциту державного бюджету, скорочення обсягів виробництва, загострення соціальної напруги тощо. Для подолання даних негативних наслідків і з метою забезпечення фінансової стабілізації та економічного відновлення України важливою і необхідною є міжнародна фінансова підтримка.

Зважаючи на це, відбулося чергове засідання секції «Проблемні аспекти забезпечення економічної безпеки держави» наукового студентсько-курсантського гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

На початку засідання із вступним словом до студентів-гуртківців звернулися керівниця гуртка канд. екон. наук Петровська Світлана Анатоліївна та керівниця секції канд. екон. наук Парфентій Людмила Анатоліївна. Після цього з доповіддю на тему «Міжнародна фінансова допомога як засіб економічної підтримки України під час війни» виступила студентка 4 курсу спеціальності 081 Право Приходько Дарина (науковий керівник - канд. екон. наук Парфентій Людмила Анатоліївна).

Тема доповіді на сьогоднішній день є дуже актуальною, а сама доповідь, презентована студенткою, виявилася змістовною та інформативною, оскільки було проаналізовано фінансову допомогу Україні від інших держав і міжнародних фінансових організацій з метою економічної підтримки нашої держави під час війни.