З нагоди Дня безпечного Інтернету у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано та проведено для курсантів 1 - 2 курсів просвітницько-виховний захід на тему «Молодь за безпечний Інтернет».

Даний захід відбувся за участі старшого інспектора з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України майора поліції Бухтіарова Артема Геннадійовича.

«В умовах повномасштабного вторгнення росії дотримання правил безпеки в кіберпросторі є особливо актуальним, адже ворог атакує на усіх фронтах, зокрема - на інформаційному, тому сьогодні вкрай важливо бути обізнаним у питаннях безпеки в Інтернеті», - зазначив Артем Бухтіаров.

Спікер заходу презентував платформу "Stop russian mriya", створену у синергії між кіберполіцією та волонтерами «У нас одна мрія», яка направлена на боротьбу з ворожою пропагандою в медіапросторі України, з метою отримання перемоги в інформаційній війні, яка є невід'ємною складовою повномасштабної війни, а також ознайомив курсантів із цікавими фактами про всесвітню мережу, про загрози, з якими можна зіткнутися у соціальних мережах, та порадив ретельно захищати свої інтернет-акаунти, обережно переходити на сумнівні гіперпосилання.

Курсанти мали можливість отримати вичерпну інформацію щодо правил безпечної роботи в Інтернеті та долучитися до платформи "Stop russian mriya», щоб разом боротися з ворогами і злочинцями у кіберпросторі. У нас одна мрія! Разом до Перемоги!