Триває профорієнтаційна кампанія Сумської філії ХНУВС в освітніх закладах м. Суми та Сумської області. 2 лютого 2023 року у співпраці з керівництвом КУ Сумська ЗОШ I-III ст. №27 завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Олена Лук’янихіна провела профорієнтаційну онлайн-бесіду з учнями 11-го класу.

Олена Лук’янихіна наголосила на особливостях вступу на спеціальність 262 Правоохоронна діяльність за кошти держбюджету та за контрактом, загальні вимоги щодо вступу для отримання фаху юриста (спеціальність 081 Право).

Особливу увагу доповідач приділила саме обов’язковим етапам для вступу у заклади системи МВС на бюджет: подача анкети, формування особової справи, проходження лікарняної комісії, проходження співбесіди і випробувань із фізичної підготовленості.

Присутніх на зустрічі учнів зацікавили перспективи працевлаштування, умови проживання як курсантів, так і студентів, рівень й умови оплати за освітні послуги за контрактом, позанавчальна діяльність здобувачів Сумської філії ХНУВС. Усі зацікавлені мали можливість заповнити гугл-анкету й отримали контакти для подальшого спілкування.