29 січня 1918 року юні захисники Української Народної Республіки вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху – бій під Крутами. Цей день став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність. І сьогодні, через 105 років, Україна вшановує Героїв Крут.

Напередодні Дня вшанування пам’яті Героїв Крут та з метою національно-патріотичного виховання у студентсько-курсантської молоді, любові до рідного краю та дбайливого ставлення до героїчного минулого українського народу для курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено виховну годину «Подвиг юних Героїв Крут назавжди в серцях українців».

На патріотичному заході курсантська молодь розповідала про цікаві факти історії Українського війська, декламувала віршовані рядки про юних Героїв Крут, переглянула документальний відеоролик, присвячений далеким подіям на невеликій станції Крути 29 січня 1918 року.

Після перегляду фільму курсанти провели історичні паралелі між подіями, які були 105 років тому і реаліями сьогодення, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність.

«Ми не повинні викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя», - наголосили курсанти.

Вони розуміють, що подвиг молодих захисників у 1918 році став символом незламності українських воїнів і сьогодні надихає українців на сміливі вчинки та героїзм заради незалежної України.

Хвилиною мовчання майбутні правоохоронці вшанували пам'ять героїв Крут, які відстоювали право українського народу жити у власній державі.