З метою патріотичного та художнього-естетичного виховання молоді для курсантів 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішні справ було організовано та проведено мистецьку зустріч із поетом, перекладачем, заслуженим журналістом України Олександром Вертілем. Зустріч під гаслом «Голос нашого краю» відбулася у відділі мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки з нагоди відзначення 90-річчя від дня народження видатного українського співака, народного артиста України, лауреата Шевченківської премії, нашого земляка Анатолія Мокренка (1933–2020).

У ході зустрічі курсанти познайомилися із творчим шляхом славетного Майстра та переглянули велику книжкову експозицію, на якій були представлені біографічні, нотні, дослідницькі видання та публікації, присвяченні життю й творчості ювіляра, зокрема, його автобіографічні книги «У серці – рідна Україна», «Знайти себе».

Із курсантською молоддю своїми спогадами поділився Олександр Вертіль, який багато років товаришував та спілкувався із відомим оперним співаком. Він розповів про їх перше знайомство, яке відбулося у 2002 році на фестивалі сільських дитячих хорових колективів «Співаємо разом!», проведення якого Анатолій Мокренко ініціював у своїх рідних Тернах, що на Сумщині, про їх багаторічну дружбу, яку поєднала щира любов до української пісні, національного мистецтва, рідного слова.

Мистецька зустріч супроводжувалася відеорядом, курсанти мали можливість прослухати у запису відомі твори легендарного співака, який знаменитий першим виконанням пісні «Два кольори», фільмами «Тигролови» та «Чорна рада», а також фрагменти оперних арій та популярні українські пісні у його виконанні.

Цікава зустріч та добрі спогади про видатного майстра сцени, патріота своєї малої батьківщини Анатолія Юрійовича Мокренка, якого завжди хвилювала доля України, назавжди залишаться у пам’яті нашої молоді та прийдешнього покоління.