Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі.

105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». А 22 січня 1919 року вперше у XX столітті українці проголосили незалежність власної держави – Української Народної Республіки. 24 серпня 1991-го відбулося її відновлення.

З нагоди цієї події у Сумській філії ХНУВС для здобувачів вищої освіти були організовані та проведені заходи патріотичного спрямування.

Для курсантів 1 курсу було проведено виховну та кураторську години за темами «Я – патріот вільної, незалежної України», «Україна Соборна». Талановиті першокурсники Вікторія Ярова, Андрій Левченко, Аліна Шевченко та Анастасія Замяткіна долучилася до створення відеоролику «Молодь України – сильна і незалежна», організаторами якого виступили відділ Молодіжної політики та молодіжний центр «Романтика» Сумської міської ради. Курсантське самоврядування здійснило екскурсію до Сумської обласної універсальної бібліотеки, де було переглянуто виставку творчих робіт народного художнього колективу майстерні художньої вишивки Сумського палацу дітей та юнацтва.

У День Соборності, 22 січня, студентсько-курсантське самоврядування  разом із кураторами та працівниками філії візьмуть участь у міських заходах: «Ланцюг єдності», мітингу та покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевченка.