Т. Г. Шевченко – видатна постать, яка поєднує в собі творчість, патріотизм та чітку громадянську позицію. Видатний український поет, прозаїк, драматург і художник – багатогранна особистість, яка всім своїм життєвим шляхом показала, що українці мають величний спадок креативності, мудрості та мужності.

Щорічно 13 років поспіль постать Кобзаря вшановують на Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

22 грудня 2022 року здобувачі Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ долучилися до написання конкурсних творів та випробували себе у мистецтві слова. Другий регіональний тур Конкурсу відбувся на базі Сумського державного університету. Члени журі урочисто відкрили конверт та побажали учасникам успіхів у виконанні творчих завдань. Організатори наголосили, що «…сьогодні цей захід набуває особливого значення, адже українська мова все більше звучить далеко за межами нашої держави, демонструючи, що українці – сильна та єдина нація».

Цей конкурс є свідченням того, що творчість Тараса Шевченка сьогодні спонукає молодь замислитися над духовними цінностями, усвідомити, що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців був і залишається символом високих духовних можливостей і нового етичного мислення.

«Тарасе, Ви – наш другий тато, що колисає край і нині…», – пише курсантка 1 курсу Ярова Вікторія, яка стала призеркою II етапу XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Г. Шевченка (керівник – Василенко В.А.). У своїй конкурсній роботі Вікторія описала події 8 років війни на території України, розповідаючи про них Кобзареві, який свого часу мріяв про вільну Україну і незалежний український народ.

Щиро вітаємо Вікторію і бажаємо подальших перемог!