19 грудня - День Святого Миколая. Це свято, якого чекають усі українські діти, а цього року воно особливе не лише для дітей, а й для усіх дорослих, бо кожен чекає справжнього дива і бажає, щоб якомога швидше Україна здобула перемогу.

До Дня Святого Миколая курсанти 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ провели благодійну акцію «Створюємо казку разом». Метою є допомогти дітям-сиротам здійснити дитячу мрію та створити справжнє свято.

Тож, впродовж двох неділь волонтерка-курсантка 1 курсу Юлія Івченко збирала листи від дітей, які мешкають у Сумському центрі соціально-психологічної реабілітації. І вже 19 грудня курсантське самоврядування групи СФ-101 у складі: Юлії Івченко, Вікторії Ярової, Олександра Овчарова, Вікторії Федько, Діани Бойко разом із провідним фахівцем Ганною Мітітєл та психологинею Анною Яровою завітали в гості до дітей.

Курсанти підготували чудову святкову програму: ігри, загадки, цікаві історії про Миколу Чудотворця та веселі розваги. Півтори години веселощів принесло дітям справжнє диво свята та теплу атмосферу. Дітвора отримала солодкі подарунки, а наостанок курсанти вручили цікаві розвиваючі ігри.

Вихователька центру подякувала курсантам і подарувала новорічну ікебану, виготовлену дітьми власноруч. На згадку про свято зробили світлини, і пообіцяли приїхати до дітей у курсантській формі, щоб розповісти про професію поліцейського.

Також цього дня курсантська молодь створила привітальну листівку для дітей Сумського будинку малюка та передали їм солодощі через волонтерів Благодійного фонду «Перший Гуманітарний центр» (засновниця Ксенія Гриник), які проводили акцію «Миколай здійснює мрії дітей».

Колектив Сумської філії вітає усіх з Днем Святого Миколая! Нехай Святий Миколай вбереже від усіх негараздів, подарує любов, радість та справжню віру у дива! Хай здійснюються всі ваші великі та маленькі мрії! Зі святом! Дякуємо нашим захисникам України за можливість здійснити дитячі мрії!