В Україні з 25 листопада до 10 грудня традиційно було проведено Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства». Щорічна акція «16 днів проти насильства» була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Саме тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей.

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» студентки 4 курсу денної форми навчання спеціальності «Право» Євгенія Будюкова та Євгенія Коваленко під керівництвом доцента кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Парфентій Людмили Анатоліївни прочитали для учнів 11 класу Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 імені Героя України Олександра Аніщенка лекцію на тему «Домашнє насильство: відповідальність і протидія». Було розглянуто типи та основні ознаки насильства в сім’ї, а також зазначено відповідальність, яку несуть особи, що вчинили домашнє насильство та насильство за ознакою статі.

Крім того, учнів було ознайомлено з основними аспектами вступу та навчання у Сумській філії ХНУВС, а також студентки поділилися особистими враженнями стосовно переваг навчання саме в нашому закладі освіти.