Питання війни і миру на сьогодні є найбільш значущими для України, адже від їх вирішення залежить майбутнє нашої країни як незалежної держави. Розгляду цих питань було присвячене засідання студентського наукового гуртка кафедри гуманітарних дисциплін «VERITAS» на тему «У пошуках довічного миру».

Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Тетяна Геращенко запропонувала обговорити зміст наукових статей із означеної проблематики, а саме: Надія Гнасевич, Володимир Ухач «Генезис національної свідомості в контексті російсько-української гібридної війни»; Галина Яворська «Війна і мир у сучасних парадигмах безпекових досліджень»; Володимир Гусев «І.Кант: філософське обґрунтування ідеї миру».

Проаналізувавши матеріали з означеної тематики студенти дійшли висновку, що місяці війни спонукають до осмислення сутності війни і миру. Війна поставила Україну перед принципово новими питаннями у галузі національної безпеки. Вона підштовхнула до потреби формулювання великої стратегії для нашої держави, яка передбачає, насамперед, відновлення територіальної цілісності України з довгостроковою проекцією європейського майбутнього нашої держави після перемоги у російсько-українській війні.