14 грудня щорічно в Україні відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

З нагоди цієї події для курсантів 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено виховний захід «Чорнобиль – біль та смуток нашої країни». Гостем даного заходу був ліквідатор Чорнобильської катастрофи, заступник голови Сумської обласної організації Всеукраїнської спілки інвалідів «Чорнобиль» МВС України, Громадський діяч, волонтер та поет Олександр Петух.

«День ліквідатора, для самих ліквідаторів є днем пам’яті, коли вони згадують події давнини і побратимів, з якими пережили війну з невидимим ворогом – радіацією. Але, скільки б років не пройшло, назавжди залишаться в серцях людей невмируща пам’ять про солдатів атомного фронту», - наголосила провідний фахівець Ганна Мітітєл.

Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто загинув під час ліквідації аварії та усіх захисників та захисниць, які сьогодні не шкодуючи свого життя боронять нашу країну від російського ворога.

Під час заходу Олександр Васильович поділився з курсантами своїми спогадами тих часів, коли він, будучи у складі зведеного загону УВС Сумської області, забезпечував охорону громадського порядку в районі аварії. Курсанти уважно слухали Олександра Васильовича, який також розповів про свою волонтерську, благодійну діяльність, почитав свою поезію, яка пронизана любов’ю до України, матері та жінки. Захід пройшов в теплій атмосфері спілкування.

Заступниця голови студентсько-курсантського Парламенту вручила гостю квіти, подякувала Олександру Васильовичу за тепле та щире спілкування з молоддю і побажаємо йому та усім ліквідаторам міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Щоб поруч завжди була людська подяка за Ваші добрі справи!