У рамках проведення Всеукраїнського тижня права та реалізації Стратегії комунікації з питань євроатлантичної інтеграції України до 2025 року на кафедрі соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС відбувся круглий стіл на тему «Шахрайства на страховому ринку: актуальні проблеми та способи їх вирішення на шляху євроатлантичної інтеграції України», організатором якого стала доцент кафедри, канд. екон. наук Світлана Петровська.

Участь у круглому столі взяли викладачі кафедри соціально-економічних дисциплін та студенти-члени гуртка «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

Із вступним словом до присутніх звернулася керівник гуртка Світлана Петровська. Вона акцентувала увагу присутніх на актуальності теми круглого столу.

Студентка 3-го курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» Валуйко Діана виступила із доповіддю «Аналіз факторів, що спричиняють розвиток страхового шахрайства» (науковий керівник: канд. екон. наук Петровська С.А.). Доповідачка ознайомила присутніх із поняттям страхового шахрайства, мотивами його здійснення та познайомила із найбільш популярними видами шахрайства на страховому ринку України.

Студентка 3-го курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» Погорєлова Дар’я виступила із доповіддю «Зарубіжний досвід протидії шахрайству в сфері страхування» (науковий керівник: канд. екон. наук Петровська С.А.). Доповідачка проаналізувала іноземний досвід боротьби із страховими шахрайствами, зокрема, у Великобританії, Франції, Польщі, США, Австралії.

Студентка 3-го курсу спеціальності «Право» Аль Хататнех Месун виступила із доповіддю «Перспективи подолання страхового шахрайства в Україні» (науковий керівник: канд. екон. наук Петровська С.А.). Доповідачка зупинилася на докладному аналізі стримуючих факторів подолання страхового шахрайства в Україні та способах боротьби з даними факторами.

Актуальність питань, які обговорювалися на круглому столі, викликала жваву дискусію між його учасниками.

Круглий стіл був проведений у режимі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.