Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

25 листопада у рамках цієї акції курсантська молодь Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ взяла участь у відкритті інтерактивної виставки «Річ у тім», представлена Управлінням патрульної поліції в Сумській області біля молодіжного центру «Романтика».

Даний соціальний проект був присвячений проблемі домашнього насилля. У ході спілкування з молоддю правоохоронці патрульної поліції наголосили, що протягом 16 днів людство в усьому світові об’єднається, щоб підвищити обізнаність про гендерне насильство, а також розповіли про те, що насильство у будь-якому його прояві не може бути присутнім у нашому житті.

Курсанти ознайомилися зі світлинами та дізналися про 16 звичайних побутових предметів, що стали знаряддям домашнього насильства.