Як дотримуватись мовленнєвого етикету під час спілкування з постраждалими від насильства обговорили 28 листопада 2022 року на бінарному занятті з навчальної дисципліни «Українська мова професійного спрямування» зі здобувачами 1 та 2 курсу спеціальностей «Право» та «Правоохоронна діяльність» Сумської філії ХНУВС у рамках проведення міжнародної кампанії «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства» в Україні за участі адвоката, керуючого Адвокатського бюро «Андрія Пєтухова», керуючого партнера Адвокатського об’єднання «ЮРРАЙТ», к.юрид.н. Андрія ПЄТУХОВА та завідувача кафедри гуманітарних дисциплін Валентини ВАСИЛЕНКО

Спікери підкреслили, що специфіка професійної діяльності правозахисників полягає у повсякденному спілкуванні з людьми, що передбачає уважне ставлення до їхньої особистості з суворим дотриманням мовленнєвого етикету. Висловлювання фахівця у процесі спілкування з постраждалими від насильства має містити такі мовні конструкції, які впливатимуть на взаєморозуміння сторін, створення психологічного контакту між співрозмовниками.

Здобувачі переконалися, що дотримання етикету спілкування правозахисника – невід’ємна складова його загальної культури. Захищати постраждалих від насильства – це можливість змінити світ на краще.

Практико-спрямоване онлайн-заняття пройшло в товариській атмосфері взаємообміну знаннями.