В умовах, коли значна частина території України була тимчасово окупована або перетворена на поле бою, а решта зазнала менш тяжких, але все ж таки суттєвих потрясінь від воєнних руйнувань, наша держава багато втрачає в економічному плані. Число загиблих продовжує зростати. Гуманітарна катастрофа та бойові дії призвели до масової внутрішньої та зовнішньої міграції. Люди, які раніше мали надійну роботу та житло, швидко поповнюють ряди соціально незахищених груп та потребують підтримки. Все це негативно відображається на економічній безпеці суб'єктів господарювання та населення України.

Зважаючи на це, відбулося чергове засідання секції «Проблемні аспекти забезпечення економічної безпеки держави» наукового студентсько-курсантського гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

На початку засідання із вступним словом до студентів-гуртківців звернулися керівниця гуртка канд. екон. наук Петровська Світлана Анатоліївна та керівниця секції канд. екон. наук Парфентій Людмила Анатоліївна. Після цього з доповіддю на тему «Основні напрями забезпечення економічної безпеки суб'єктів господарювання та населення України в умовах воєнного стану» виступила студентка 4 курсу спеціальності 081 Право Коваленко Євгенія (науковий керівник - канд. екон. наук Парфентій Людмила Анатоліївна).

Тема доповіді на сьогоднішній день є дуже актуальною, а сама доповідь, презентована студенткою, виявилася змістовною та інформативною, оскільки було висвітлено втрати українського бізнесу від війни, а також окреслено основні кроки до відновлення вітчизняного бізнесу під час війни.