День Гідності та Свободи – одне із знакових державних свят, яке відзначається щорічно 21 листопада. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України.

З метою вшанування пам’яті про події Революції Гідності, пам’яті про загиблих у відстоюванні права українців на Гідність та Свободу було проведено для студентсько-курсантської молоді Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ виховну годину «Україна – країна нескорених», за участі директорки Агенції Промоції «Суми», учасниці Революції Гідності та Свободи Юлії Левченко. У своїй презентації пані Юлія продемонструвала незламний дух українського народу у цій боротьбі. «Революція відбулася не лише в політичному житті країни, а вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості, адже, Україна – це територія Гідності і Свободи. Такими нас зробили не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності»,- наголосила Юлія Левченко.

Курсанти 3 курсу Єлизавета Шевцова та Марина Шака також підготували спогади про події, які відбувалися в країні у 2004 році і на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках. Вони разом із курсантами хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих під час Революції Гідності.

Провідний фахівець із організації виховної роботи Ганна Мітітєл звернулася до курсантів словами: «Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи, ми повинні з вами пам’ятати ті цінності, які відстоювали учасники українських революцій, та за які сьогодні воюють захисники і захисниці у російсько-українській війні, а саме: незалежність та територіальна цілісність, волю, соборність, гідність України та українців».

В знак подяки курсанти подарували гості квіти та зробили спільну світлину. Вистояли тоді, переможемо зараз! Все буде Україна!