День юриста – професійне свято знавців права та служителів закону. Поняття «юрист» об'єднує всіх людей, що займаються різноманітною професійною юридичною діяльністю. Саме від них залежить захист прав і свобод громадян, суспільна безпека, правова культура. Згідно Указу Президента України № 1022/97 від 16-го вересня 1997-го року, професія юриста в країні отримала в національному календарі і своє професійне свято - День юриста, що відзначається в Україні 8-го жовтня.

Бути юристом – це велика честь і неймовірна відповідальність. Від них залежить те, як в країні будуть реалізовуватися не лише права, свободи кожного громадянина, а й зростання правової держави, розбудова європейського демократичного правового суспільства.

Порядок в державі і благополуччя його громадян невід’ємно пов’язано з максимальним дотриманням і повагою прав і свобод людини. Це важке завдання для молодої держави, але від її вирішення залежить життєздатність будь-якого цивілізованої суспільства. Юристи і правознавці, покликані вирішувати такі завдання, щоденно стикаючись з найрізноманітнішими проблемами, твердо стоять на позиціях підвищення правової культури українських громадян різних верств населення. Забезпечення правових гарантій на практиці вимагає не мало зусиль і ерудиції, гарної професійної кваліфікації та досвіду юридичної роботи.

З нагоди свята в бібліотеці організована тематична виставка юридичної літератури «Служіння праву – це служіння справедливості».