Під час табірного збору серед курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено патріотично - творчий марафон «Все буде Україна». Даний захід проводився з метою національного та військово-патріотичного виховання, створення активного дозвілля для молоді та підтримки морального та командного духу. У ході заходу курсантам було презентовано творчий проект «Ми з України» створений студентсько-курсантським самоврядуванням за участі солістів студії сучасної пісні (керівник - Андрій Лебеденко).

До марафону долучилися усі три групи з патріотичними піснями актуальні сьогоденню. Марафон розпочала група СФ-102, яка виконала акапельно пісню «Не твоя війна», а патріотичні вірші прочитали Аліна Шевченко, Ангеліна Стороженко та Кирило Єременко. Група СФ-101 заспівала пісню Тіни Кароль «Україна – це ти», а їх курсантка Вікторія Ярова вперше продекламувала свої вірші, написані про події, які тепер не дають спати людям, бо тривають повітряні тривоги, щохвилини рвуться бомби в багатьох містах і селах, і кожна людина, це по-своєму переживає.

Ні, я не вклонюся руїні.
Тільки но ляжу на землю свою.
Все, що з нами трапляється нині,
Буде оспівано скоро в гаю.
Будемо ми і крізь сльози сміятись,
Лиш не від болю - від щастя земного.
Буде наш дух із грудей прориватись,
Зростимо знову країну з малого.
Не спіймає нас світ, та і ми не тікаєм.
Вклонімося тим, хто наш день захищає
І ніч, бо ми землі свої зберігаєм.
Нехай йде війна, і ми житимем раєм.
(Вікторія Ярова, курсантка 1 курсу)

Завершила марафон група СФ-103, заспівавши «Човен», яку виконали талановиті курсантки Тетяна Ляшенко і Вероніка Гусак, та пісню, присвячену українським військовим, які загинули за Україну, «Там, біля тополі, калина росте». Учасники марафону підтримували одне одного, співаючи разом усі відомі українські хіти.

З творчими побажаннями до курсантів звернувся Андрій Лебеденко – завідувач клубом. «Я впевнений, що наша родина поповнилася дуже активною, творчою і патріотично свідомою молоддю, підтвердженням цьому став марафон патріотичної пісні, яка зміцнює бойовий дух воїнів, згуртовує націю у боротьбі проти ворога, і надихає на перемогу. Тому ми разом із вами об’єднаємося і створимо чудовий мистецький проект для наших захисників України. Разом до Перемоги! Слава Україні!».