28 липня у День Хрещення Київської Русі – України вперше відзначається День Української Державності, який встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року, з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії та українського державотворення.

Напередодні відзначення державного свята 27 липня у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено для курсантів 3 курсу (групи СФ-301 та СФ-303) виховний захід під гаслом «Надбання тисячоліть». Під час заходу курсанти переглянули презентацію, підготовлену старостою групи СФ-303 Аліною Сагайдак, та курсантську газету «Служимо Закону», на якій висвітлено інформаційно - просвітницький матеріал.

У кінці заходу провідний фахівець відділення кадрового забезпечення Ганна Мітітєл наголосила, що заходи патріотичного спрямування формують у курсантської молоді розуміння єдності та цілісності України, виховують любов до рідного краю, почуття причетності до всіх подій, що відбуваються в Україні; пробуджують національну самосвідомість і віру в перемогу нашої держави.

А завтра, зранку 28 липня, представники Сумської філії візьмуть участь у покладанні квітів до могил полеглих захисників України, пам’ятних знаків на честь видатних українців, загиблих Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни.