Цього тижня у межах дистанційного освітнього процесу у Сумській філії ХНУВС відбулося бінарне заняття для здобувачів-правників за участі головної фахівчині зі зв’язків із громадськістю та пресою відділу комунікацій та правопросвітництва регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Яною Кравець та завідувачки кафедри гуманітарних дисциплін Валентини Василенко, у ході якого обговорили питання правового оформлення статусу тимчасового захисту та статусу біженця.

Спікери наголосили, що в умовах воєнного стану багато викликів постає перед державною і громадянами. Чимало вимушено переміщених осіб потребують допомоги фахівців різних галузей. Адже залишивши свої домівки тимчасово або назавжди, громадяни зіштовхуються з безліччю питань, у т.ч і правових.

Після початку воєнних дій для наших студентів дане проблемне питання зустрічі стало актуальним як ніколи раніше. Фахівчиня відділу комунікацій та правопросвітництва пояснила сутність, обмеження та переваги статусу біженця та статусу тимчасового прихистку. У форматі «питання – відповідь» студенти з’ясовували для себе те, що їх цікавило за даною темою.