Команда «Рівні Можливості»: помічниця ректора з гендерних питань, кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан, доцентка кафедри соціально-економічних дисциплін, кандидатка соціологічних наук Наталія Бобро, відповідальна особа з гендерних питань у Кременчуцькому льотному коледжі, кандидатка економічних наук Марина Петченко, провідна фахівчиня Сумської філії Цвітана Скорина, голова Дебатного клубу та Школи ораторської майстерності Наталія Расторгуєва, фахівчиня відділу міжнародних зв’язків Надія Сергієнко пройшла курс «Базова психологічна допомога в умовах війни». 

Під час воєнних дій психіка людини перебуває в постійному напруженні. Реакціями на стресові та травматичні події можуть бути страх, ступор, плач, агресія, почуття провини, апатія та інші. Саме з такими почуттями багато людей просинаються у своїх домівках і підвалах. Навіть знаходячись в умовній безпеці, через стрічку новин українці щодня стають очевидцями страшних подій. 

Застосування технік і знань із курсу базової психологічної допомоги, з якими ознайомилася команда, може не лише точково стабілізувати психіку, що знаходиться під дією стресу, а й завадити загостренню психологічних проблем та їх переходу до хронічної стадії.

ВЗГ ХНУВС