Забезпечення якості підготовки фахівців є однією із складових системи внутрішнього забезпечення якості освіти у Сумській філії ХНУВС. Завдяки моніторингу забезпечується зворотній зв'язок між стейкхолдерами і філією щодо відповідності освітньо-професійних програм вимогам та запитам ринку праці, здобувачів вищої освіти, роботодавців, науково-педагогічних працівників.

Студентоорієнтований підхід, на якому базується організація всіх процесів підготовки здобувачів вищої освіти Сумській філії, реалізується через урахування думки студентства і курсантів за допомогою опитування під час щорічного перегляду освітньо-професійних програм і навчальних планів підготовки.

Студентсько-курсантський парламент надав пропозиції щодо осучаснення освітніх програм підготовки фахівців. Проведене ним соцопитування здобувачів вищої освіти Сумської філії ХНУВС виявило затребуваність у здобувачів курсів, які їх знайомлять з європейськими цінностями і стандартами, цифровими та гендерними підходами до організації процесів публічного управління та забезпечення публічної безпеки з урахуванням досвіду Європейських країн. Серед запропонованих варіантів студенти обрали саме міграцію як одну з найактуальніших на сьогодні як для ЄС, так і всієї світової спільноти, і хотіли ознайомитись з європейською політикою у сфері міграції, кращими цифровими рішеннями у цій сфері, що реалізуються на принципах недискримінації, забезпечення прав і гендерної рівності.

Також в результаті опитування було виявлено, що серед форм і методів навчання здобувачі віддають перевагу ігровим та проблемно-орієнтованим методам навчання, які допомагають сформувати необхідні навички і компетентності безпосередньо у процесі таких занять і виконання завдань.