27 січня 2022 року відбувся міжкафедральний семінар за темою «Світлофор політик ЄС: гендер, міграція та цифровізація». Метою такого семінару стало обговорення таких важливих складових освітнього процесу як гендерне інтегрування, впровадження гендерно-орієнтованих практик в освітні дисципліни, освітні програми та дисципліни в світлі сучасних тенденцій, а саме необхідність наближення навчальних курсів до потреб громад, врахування євроінтеграційного курсу України при визначенні змісту дисциплін, необхідність створення центрів наукових досліджень у закладах вищої освіти, у тому числі, що перебувають в системі управління МВС України.

Учасниками міжкафедрального семінару стали представники кафедри трудового та господарського права факультету №2 та кафедри протидії кіберзлочинності факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ, кафедр юридичних дисциплін, соціально-економічних дисциплін та гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, кафедр господарсько-правових дисциплін та економічної безпеки, державно-правових дисциплін та публічного управління, цивільного, трудового права та права соціального забезпечення Донецького державного університету внутрішніх справ (м. Маріуполь).

Радниця ректора з ґендерних питань ДонДУВС Ольга Светлічна визначила гендерні питання як обов’язкову складову сучасного освітнього процесу. Розповіла про складові інтегрування гендерних перспектив у ДонДУВС.

Доцентом кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Яною Садикової було визначено три вектора європейських політик, які, на думку кафедри, є надзвичайно важливими в сучасних умовах. Виходячи з таких передумов існує ініціатива розробити спеціальні курси, у тому числі онлайн-курси, що сприятимуть поширенню знань про ЄС, про політику ЄС в сфері гендеру, міграції та цифровізації.

Проведення міжкафедральних семінарів є ефективними заходами для обміну досвіду, кращих практик, а також обговорення професійних питань.

Дякуємо колегам з м. Маріуполю та м. Харкова за висловлені пропозиції та зауваження. Сподіваємося на подальшу співпрацю з метою покращення якості вищої освіти!