8 грудня 2021 року відповідно до плану Сумської філії ХНУВС щодо посилення практичної підготовки на 2021/2022 н.р. завідувачкою кафедри соціально-економічних дисциплін Оленою Лук`янихіною проведено бінарне заняття з дисципліни «Особиста безпека поліцейського» за участі Ігоря Черняка – старшого інспектора ВВТС ГУНП у Сумській області.

У рамках теми практичного заняття, присвяченого питанням вибухобезпеки, практичний працівник розповів курсантам основні принципи і правила поводження з вибуховими пристроями, охарактеризував їх властивості, продемонстрував демонстраційні моделі штатних і муляжі саморобних вибухових пристроїв.

Особливу увагу присутніх старший інспектор вибухотехнічної служби зосередив на алгоритмі дій поліцейських у разі виявлення невідомого вибухового пристрою як у процесі виконання службових обов’язків, так і під час життєвих ситуацій.

Крім того, курсантам було доведено інформацію про розподіл повноважень і точки перетину ВВТС ГУНП в Сумській області і ДСНС у частині реагування на повідомлення про виявлення населенням небезпечних знахідок.

Відповідаючи на питання, Ігор Черняк розповів про систему підготовки вибухотехників та особливості навчання в умовах сьогодення.

Яскраві приклади із власного досвіду, проведений тренінг сприяли невимушеній атмосфері спілкування та ефективному сприйняттю інформації.

Курсанти щиро подякували Ігорю Черняку за цікавий практико орієнтований захід і професіональний підхід у його проведенні.