Триває Всесвітня кампанія «16 днів проти насильства». Отримання професійних навичок у частині запобігання насильству та ідентифікації цієї проблеми серед оточення є важливою складовою роботи науково-педагогічного працівника. Так, завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена ЛУК’ЯНИХІНА взяла участь у вебінарі-конференції «Освіта проти насильства: методи профілактики та алгоритм реагування», організатор ВСЕОСВІТА.

Програмою конференції було передбачено обговорення таких тем:

1. Як протидіяти булінгу в закладах освіти?
2. Кібернасильство: протидія та профілактика.
3. Домашнє насильство: як розпізнати та що робити?
4. Інструменти для профілактики сексуального насильства серед здобувачів освіти підліткового віку.
5. Механізми реагування на випадки насильства.
6. Як педагогам убезпечити себе від насильства?

Доповідачами виступили практичні психологи, соціальні працівники, фахівці з запобігання кібернасильства. Вони зупинилися як на теоретичних, так і практичних аспектах запобігання насильству, зокрема, розглянули характерні особливості і конкретні алгоритми допомоги потерпілим від різних видів насильства – психологічного, економічного, фізичного, сексуального, методах профілактики, повноваження органів, які є дотичними до цієї проблематики і відіграють значну роль у виявленні і допомозі такій категорії людей.

Інформація, отримана під час конференції, стане у нагоді з тем, що стосуються вивчення і дослідження соціально-політичних небезпек в рамках викладання Безпеки життєдіяльності та Особистої безпеки поліцейського.

За результатом участі у заході отримано сертифікат про підвищення кваліфікації за видом «конференція».