У рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» доценткою кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Наталією Дуравкіною було проведено декілька уроків для учнів старших класів Сумської спеціалізованої школи № 10 імені А. Бутка на тему «Особиста цінність та безпека». Уроки проходили за допомогою програми для організації відеоконференцій Zoom.

Метою уроку було надати учням знання, які допоможуть усвідомити цінність їхнього життя, та навчити правилам захисту свого життя, зокрема у ситуаціях інтимного спілкування з іншими людьми.

Лектор розповіла учням як сформувати поняття цінності їхнього життя, ознайомила їх з поняттям особистих кордонів. Також навчила учнів розрізняти небезпечні життєві ситуації та як застосовувати правила безпеки з метою захисту їхнього життя.

Під час уроку було обговорено, що таке особисті кордони, та які вони бувають: «публічний простір», «соціальний простір», «особистий простір», «інтимний простір». Було наголошено на основні правила безпеки кожного кордону.