Добровільна, безкорислива, суспільно-корисна діяльність займає майже не перше місце у вихованні здобувачів вищої освіти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ. Працівники також долучаються до волонтерства.

За 2021 рік представники Сумської філії ХНУВС неодноразово були донорами та здавали компоненти крові на безоплатній основі, які потім передавали до відділення гематології «Обласної дитячої клінічної лікарні».

Під час введення карантинних обмежень курсанти та студенти прийшли на допомогу особам похилого віку та одиноким людям, аби придбати їм необхідні продуктові набори.

Повсякчас відгукувалися на прохання щодо надання допомоги у приватних подвір’ях.

Працівники Сумської філії не залишилися осторонь, коли дізналися про підкинуте немовля до однієї з місцевих лікарень. Постійно «тримали руку на пульсі», аби відразу привезти всі необхідні речі малечі. Також вже стало традицією передавати одяг для вихованців Улянівської школи-інтернату.

Останнім часом курсанти Сумської філії ХНУВС Кабаченко Марія, Сергійко Анастасія та Трофименко Євген під керівництвом старшого викладача кафедри юридичних дисциплін, куратора Цвітани Баранової зустрілися зі своїми підопічними у рамках виконання програми «ЦИФРОВА ОСВІТА – МІСТОК МІЖ ПОКОЛІННЯМИ».

Осіб поважного віку курсанти навчали цифрової грамотності: умінь користуватися сучасними телефонами та комп'ютерами.

Такі зустрічі проводитимуться наставниками щотижня, а завершаться лише тоді, коли підопічні будуть мати всі необхідні навички для більш ефективного володіння гаджетами.

Поруч з кожним із нас мешкають люди, які потребують допомоги. Не лишайтесь осторонь тих, хто зараз знаходиться у скрутному становищі. Добру справу може зробити кожен!