Доцентом кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Світланою Петровською в рамках вивчення дисципліни «Основи інвестиційної діяльності» для студентів четвертого курсу денної форми навчання спеціальності 081 Право було організовано заняття за участю директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської обласної державної адміністрації Олександра Володимировича Кучкова.

Доповідач ознайомив слухачів із завданнями та функціями відділу інвестиційної діяльності Управління регіонального економічного розвитку Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської обласної державної адміністрації. Студенти з цікавістю прослухали інформацію про особливості організації інвестиційної діяльності та механізми державного управління нею, зокрема, на обласному рівні.

Олександр Володимирович навів інформацію про надходження іноземних та внутрішніх інвестицій до Сумської області, назвав приклади найбільших інвестиційних проєктів регіону та поділився планами щодо майбутніх проєктів залучення інвестицій.

Доповідач запропонував присутнім до обговорення питання інвестиційної привабливості Сумської області та інвестиційних ризиків, які заважають інвестуванню до нашого регіону, та із задоволенням відповів на запитання, які виникли у студентів.

Заняття було проведено у режимі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.