Відповідно до плану роботи гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося засідання на тему «Державні проєкти Уряду України: сучасний стан та перспективи», організатором якого стала доцент кафедри, канд.екон.наук, доцент Надія Сапич.

У роботі наукового гуртка взяли участь депутат Лохвицької районної ради Полтавської області від Аграрної партії України Юрій Ус, викладачі кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, студенти та курсанти – члени гуртка «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації», студенти груп СФдср-19-1 та СФдср-19-2.

Із вступним словом до студентів-гуртківців звернулася керівник гуртка, канд.екон.наук Світлана Петровська. Вона акцентувала увагу присутніх на актуальності теми засідання.

До уваги присутніх було запропоновано дві доповіді: «Проєкт В. Зеленського «Зелена країна» або «Масштабне заліснення України» та «Проєкти щодо промисловості та інвестиційного клімату України».

У науковому дослідженні Євгенії Коваленко на тему «Проєкт В. Зеленського «Зелена країна» або «Масштабне заліснення України» було широко висвітлено переваги та недоліки даного проєкту. Прокоментував виступ та додав цікаву інформацію Юрій Ус, який особисто приймав участь у реалізації даного проєкту у Лохвицькому районі Полтавської області.

Продовжила обговорення Ілона Ніколенко з дослідженням на тему «Щодо промисловості та інвестиційного клімату України», в якому акцент було зроблено на проєкти «Інвестиційна няня» та «1000 гривень за повну вакцинацію». Останній проєкт має на меті підтримати підприємства креативної індустрії та сфери внутрішніх перевезень, які найбільше постраждали під час пандемії COVID-19.

Запропонована тема засідання гуртка, заслухані доповіді та дискусія навколо проблемних питань отримали схвальні відгуки присутніх.

Засідання наукового гуртка було проведено у форматі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.