Здобувачі освіти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом старшої викладачки кафедри юридичних дисциплін Цвітани Баранової разом із поліцією Сумщини прийняли активну участь у всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».

«Щороку у Сумській філії з 25 листопада по 10 грудня проводяться заходи з метою привернення уваги курсантів та студентів до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, викладачами проводять лекції, тренінги, виставки та акції разом із здобувачами», - зазначила Цвітана Сергіївна.

Захід пройшов за ініціативою та завдяки спільній співпраці Управління дотримання прав людини Національної поліції України та Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Сумській області за участю працівників сектору протидії домашньому насильству Сумського районного управління поліції та Управління патрульної поліції в Сумській області.

На спеціальній виставці представлено 16 зображень із предметами, які пов’язані із реальними історіями домашнього насильства.

Здійснення даної інформаційної кампанії направлено не лише на підвищення обізнаності людей щодо форм, причин і наслідків насилля, а також і на шляхи його подолання.

Необхідно зазначити, що за десять місяців поточного року на території області зафіксовано 6901 звернення щодо домашнього насильства, з яких підтвердилось 4521.

За даними фактами поліцейські склали 3730 протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, винесли 1194 термінових заборонних приписів та направили до суду 87 кримінальних проваджень за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Не терпіть насильство – звертайтесь за номером «102» і Вам допоможуть.

Крім того нагадаємо, що про випадки вчинення насильства Ви можете повідомити на національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації за номером 0 800 500 335 або 116 123 з мобільного.