Сьогодення тісно пов’язане із становленням інформаційного суспільства, пришвидшенням інноватизації та мережевих зв’язків. Це в своє чергу спричиняє потребу в працівниках із цифровими уміннями, навичками і компетенціями, новими спеціальностями й кваліфікаціями відповідно до потреб сучасного ринку. Вирішення таких потреб можливе при безперервній освіті, яка може реалізовуватися на відкритих освітніх платформах.

Саме таким засобом в Україні є цифрова освіта, яка головним чином функціонує за рахунок цифрових технологій, що реалізуються шляхом використання Інтернету. Для цього з початку року в Україні стартувала освітня онлайн-програма з підвищення цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта».

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Муніципальне право» за ініціативою доцента кафедри юридичних дисциплін Наталії Дуравкіної, студенти 4 курсу денної форми навчання Марина Гайдар, Анна Терещенко, Аміна Приходько, Валерія Гладенко, Анастасія та Богдан Калініченко, Вікторія Островерхова, Тетяна Пилипенко, Влад Пустовий, Дмитро Чернобров, Лілія Ващенко, Інна Басенко та Жанна Захарченко взяли участь у навчанні за допомогою освітніх серіалах «Кандидат», «Виборець» та «ДВК. Про роботу дільничих виборчих комісій» на національній он-лайн платформі.

Освітні серіали – це новий підхід до освітніх процесів під назвою «едьютеймінг». Спільні проєкти Міністерства цифрової трансформації України та Центру сприяння реформам «Кандидат», «Виборець» та «ДВК. Про роботу дільничих виборчих комісій» дозволяє отримувати високу мотивацію до набуття нових знань та навичок. Що таке відкриті виборчі списки, навіщо бюлетеню контрольний талон, чи можна проголосувати достроково, розуміти роботу спостерігачів в день виборів, вести передвиборну агітацію, дізнатися, як стати кандидатом в депутати місцевої ради, розуміти, хто такий депутат місцевої ради, знати, як наповнюється бюджет громади - на ці та інші питання відповідають освітні серіали.

Сертифікати підтверджують про проходження базового курсу національної он-лайн платформи з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» обсягом 0,2 кредити ECTS.