Відповідно до плану Сумської філії ХНУВС щодо посилення практичної підготовки на 2021/2022 н.р. з дисципліни «Особиста безпека поліцейського» проведено бінарне заняття за участі Марини Горьковської – інспекторки зв'язків із громадськістю управління патрульної поліції у Сумській області.

У рамках теми «Організаційно-правовий механізм та методи запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій» гостя нагадала курсантам 1-го курсу основні положення Закону України «Про Національну поліцію» та зосередила увагу на необхідності їх дотримання поліцейським у процесі виконання службових обов’язків.

На прохання Олени Лук`янихіної – завідувачки кафедри соціально-економічних дисциплін, гостя зупинилась на окремих аспектах забезпечення особистої безпеки в умовах несення служби.

Так, гостя прокоментувала особливості поведінки патрульного поліцейського під час спілкування із громадянами з метою недопущення або деескалації конфліктних ситуацій і забезпечення особистої і колективної безпеки в умовах загрози епідемії COVID-19.

Практичний працівник акцентувала увагу курсантів на тому, що поліцейський завжди повинен дотримуватись закону, бути ввічливим і позитивним, фаховим і відповідальним, зокрема під час користування спецзасобами, які є в його арсеналі. Повага і довіра з боку громадян формується завдяки поведінці обох сторін.

Гостя зупинилась на небезпеках під час оформлення патрульними ДТП і необхідності використання усіма учасниками дорожнього руху в одязі і на речах світлоповертаючих елементів з метою збільшення видимості людей у темний час доби.

Позитивно оцінюючи процеси технологізації та оцифровування у своїй роботі, Марина ГОРЬКОВСЬКА розповіла про використання комплексів автоматичної фіксації в аварійно-небезпечних місцях для забезпечення колективної безпеки у нашому місті, зокрема, фіксації порушень з перевищення швидкості, а також про нові можливості у роботі поліцейського щодо встановлення особи людини, які з’явилися завдяки застосунку Дія.

Окресливши перелік напрямків превентивної діяльності як управління патрульної поліції у Сумській області, так і патрульних, котрі проводять роз’яснювальну роботу серед дітей, молоді та старшого покоління щодо різних видів шахрайств з метою надання інформації саме тим категоріям громадян, які є найбільш вразливими до цих видів соціальних небезпек, пані Марина свідомо залишила його невичерпаним як підґрунтя для подальших зустрічей.

Курсанти щиро подякували Марині Горьковській за цікаву розповідь, дружню атмосферу і висловили сподівання на подальші предметні зустрічі і обговорення актуальних для підготовки майбутніх поліцейських практичних аспектів уже в оффлайн форматі.