Сьогодні свято української мови та писемності, день, коли у нас є нагода вклонитися Слову в його красі та виразності, влучності та розмаїтті. Із таким посилом, відкриваючи мовно-літературний марафон, до конкурсантів звернулася завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Валентина Василенко.

Студентсько-курсантська та наукова спільнота філії має багаті традиції пошанування української мови, її наукового вивчення, популяризації та піднесення іміджу – від підготовки підручників і посібників, постійної участі в різних мовних конкурсах, до презентативних комунікаційних акцій.

У контексті цифровізації освіти, яка активно впроваджується в Україні, онлайн-формат проведення заходів із нагоди святкування Дня української писемності та мови у Сумській філії ХНУВС дозволив охопити більшу аудиторію конкурсантів, учасників І етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Цьогоріч конкурсні роботи передбачали теми, пов’язані з духовними цінностями українського народу, що сприяють об’єднанню, формують почуття патріотизму, оптимізму і віри в майбуття.

За результатами Конкурсіади будуть відібрані фіналісти, що представлять нашу філію на регіональних етапах міжнародних конкурсів.

Нехай Слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом!