Відповідно до плану відбулося он-лайн засідання наукового студентсько-курсантського гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ.

Завідувач кафедри, кандидат економічних наук, доцент Олена ЛУК’ЯНИХІНА провела бесіду на тему «Підготовка наукової доповіді: принципи академічної доброчесності, ресурси, методи пошуку інформації».

У першій частині доповіді доповідач ознайомила новачків-гуртківців і нагадала всім іншим про сутність академічної доброчесності і зміст дотримання її принципів, з одного боку - здобувачами вищої освіти, а з іншого – науково-педагогічними працівниками.

Олена ЛУК’ЯНИХІНА зупинилась на основних видах порушень академічної доброчесності (як у рамках освітнього процесу, так і наукової діяльності) і видах відповідальності здобувачів вищої освіти за її порушення. Присутніх було ознайомлено з основними документами Сумської філії ХНУВС, що містять політику, стандарти і процедури дотримання академічної доброчесності.

Доповідач продемонструвала, де на сайтах Харківського національного університету внутрішніх справ та Сумської філії розміщені нормативні документи, що регламентують питання академічної доброчесності, а також інша корисна інформація з цього напрямку (слайди, інфографіка, безкоштовні ресурси для перевірки на плагіат).

Розповідь про порядок перевірки наукових та курсових робіт із використанням програми Unichek викликала в аудиторії жвавий інтерес, а особливо показники унікальності, яким повинні відповідати ці роботи.

Також було розказано про основні наукові ресурси та методи пошуку інформації для підготовки наукового повідомлення.

Тема доповіді виявилася корисною і актуальною, авторські слайди забезпечили структурування і наочність сприйняття інформації.

З метою опанування навичок використання сучасних інструментів підготовки наукових повідомлень здобувачі вищої освіти висловили побажання продовжити обопільну роботу у цьому напрямку.

Із заключним словом до гуртківців звернулася керівник гуртка, кандидат економічних наук Світлана ПЕТРОВСЬКА і пообіцяла організовувати бесіди на затребувану і актуальну тематику.

Засідання гуртка було проведено у режимі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.