27 жовтня 2021 року завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Василенко Валентина Анатоліївна та здобувачка вищої освіти ІІ курсу Герасименко Юлія взяли участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «МОВА І ПРАВО», який відбувся на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, оприлюднивши доповідь «Упорядкування юридичної термінології в українському законодавстві».

Науковий форум «МОВА І ПРАВО» проходив у форматі онлайн і був присвячений найактуальнішим питанням сьогодення: правовим особливостям мови в українській державі.

Привітала учасників та побажала плідної роботи, відкривши захід, проректорка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, докторка юридичних наук, професорка, заслужена юристка України Наливайко Лариса Романівна.

Робота семінару була організована за різними тематичними напрямками: «Наукова мовна культура – основа професійної діяльності», «Актуальні проблеми юридичної термінології», «Юридична лінгвістика в Україні та світі», «Розвиток юридичної лексикографії», «Політичний дискурс».

Під час обговорень поняття «мова права» було розглянуто як важливий інструмент пізнавальної діяльності у формуванні картини світу, суспільства, держави.

Результатом цього обговорення стали аргументовані висновки та рекомендації, які стануть істотно корисними для використання у філологічній науці та в освітньому процесі загалом.