У рамках заходів, присвячених Всеукраїнському тижню права, відбулось засідання наукового гуртка «Трудового, аграрного, адміністративного, господарського та фінансового права» кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС на тему «Жінка-правник: історія, сучасність, питання сумісності».

Засідання пройшло у формі панельної дискусії за участі адвоката адвокатського об’єднання «ЛГ» Марини Коваленко (м.Київ) та доцентів кафедри Наталії Дуравкіної і Марини Василенко.

Відкрила засідання зі вступним словом науковий керівник гуртка Наталія Дуравкіна. Вона представила визначення історичного шляху визнання права жінок на опанування правничих професій.

Продовжила дискусію доцент кафедри Марина Василенко з інформацією про те, що посилення статусу жінки-юристки у сучасному світі залежить від самосприйняття своєї гендерної ролі, від забезпечення рівності не лише у правах, але й у подоланні перешкод у реалізації можливостей доступу до професії, до керівних посад у владі, місцевому самоврядуванні, у науці.

Про можливості жінок реалізувати себе у правничих професіях розповіла правник із тринадцятирічним стажем, випускниця Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, адвокат Марина Коваленко.

Здобувачі-гуртківці поділилися своїм баченням щодо перспектив побудови жінками правничої кар’єри в Україні.

Захід пройшов у відкритій та конструктивній атмосфері, що сприяла детальному обміну думками і досвідом між його учасниками.